У Британії підлітку присудили три роки у виховній колонії за вбивство поляка

П'ятниця, 8 вересня 2017, 15:42

У Британії 16-річного хлопця, який вбив громадянина Польщі, засудили на три роки відбування покарання у виховній колонії для неповнолітніх.

Про це повідомляє The Guardian.

Обвинувачений, якому було 15 років на час нападу та прізвище якого не оприлюднюється з юридичних причин, заперечив вбивство Аркадіуша Йозвіка. Проте, Челмсфордський королівський суд визнав його винним.

Як відомо, 27 серпня 2017 року на поляка Аркадіуша Йозвіка було скоєно напад поблизу торговельного центру у британському Харлоу. 40-річний чоловік помер через два дні у лікарні від черепно-мозкових травм.

За підозрою у вбивстві були затримані п'ять підлітків віком 15 років і один - 16 років. Їх підозрювали у вбивстві на ґрунті ненависті.

Під час суду Розіна Коттедж, яка виступала обвинувачем, заявила, що підсудний підійшов ззаду до Йозвіка та вдарив його зі всієї сили. Чоловік вдарився головою об землю після одного удару підлітка.

Підсудний заявив, що вдарив Йозвіка, щоб захистити свого друга. За його словами, двоє чоловіків були п'яними та вигукували "вдар мене, вдар мене", після чого підліток злякався.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.