Дата державного візиту Трампа до Британії досі не встановлена - ЗМІ

П'ятниця, 8 вересня 2017, 18:26

Через дев'ять місяців після того, як британська прем'єрка Тереза Мей запросила президента США Дональда Трампа здійснити офіційний державний візит до Британії, жодних домовленостей ще не було зроблено, та немає жодних ознак того, що візит відбудеться найближчим часом.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела серед американських та британських чиновників.

За словами одного із чиновників, який говорив на умовах анонімності, переговори між Вашингтоном та Лондоном щодо візиту Трампа продовжуються, проте поки що Білий дім не повідомив, коли та як президент США здійснити візит.

Як відомо, запрошення Мей, зроблене Трампу під час її візиту до Вашингтона, викликало суперечки в Британії. Через кілька годин після того, як вона залишила Білий дім, Трамп анонсував заборону на поїздки до США громадянам з семи, переважно мусульманських країн.

"У деяких колах з'являються ознаки полегшення, проте він (Трамп - Ред.) ще не з'явився у розкладі її Величності", - сказав британський чиновник.

Повідомляється, що представники Білого дому повідомили британським чиновникам на час запрошення, що Трамп його прийняв.

Проте у липні високопоставлений чиновник в уряді США повідомив агентству, що Трамп не планує візит до Британії найближчим часом.

Нагадаємо, королева Британії Єлизавета ІІ під час виголошення своєї промови у парламенті не згадала про майбутній державний візит президента США Дональда Трампа до Британії.

Як відомо, у Британії зібрали 1,8 млн підписів під петицією проти державного візиту Трампа і його аудієнції з королевою Єлизаветою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.