КНДР у суботу може провести нове ракетне випробування - Сеул

П'ятниця, 8 вересня 2017, 19:44

Південна Корея не виключає нового ракетного випробування з боку Північної Кореї, яка в суботу відзначатиме річницю свого заснування.

Про це повідомляє Reuters.

Щороку КНДР відзначає це свято масштабним парадом військової техніки. 9 вересня минулого року Північна Корея провела п'яте ядерне випробування.

Протягом усього тижня південнокорейські офіційні особи попереджали, що КНДР зможе запустити ще одну міжконтинентальну балістичну ракету, незважаючи на санкції уряду США.

Південнокорейські експерти з питань ядерної зброї, які перевіряють рівень забруднення, заявили в п'ятницю, що вони зафіксували незначні сліди радіоактивного ксенонового газу, але він не може бути пов'язаний з випробуванням 3 вересня.

Ксенон - безбарвний газ, який зустрічається у природі і використовується у виробництві деяких ламп. Експерти заявили про виявлення ксенону-133, радіоактивного ізотопу, який не зустрічається у природі, і який раніше пов'язували з ядерними випробуваннями Північної Кореї.

Нагадаємо, 3 вересня Північна Корея провела шосте, найпотужніше в своїй історії ядерне випробування. Згодом Пхеньян заявив про успішне випробування водневої бомби.

Дії КНДР викликали різку критику світової спільноти. Євросоюз заявив про готовність посилити санкції проти Пхеньяна.

Президент США Дональд Трамп пригрозив припинити торгівлю з усіма, хто веде бізнес з КНДР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.