Глава МВС ФРН закликав зрівняти соціальні виплати біженцям у країнах ЄС

Субота, 9 вересня 2017, 12:17

Німеччина дуже багато платить прохачам притулку і необхідно зрівняти соціальні програми з тими, які діють в інших країнах Євросоюзу.

Про це заявив міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр в інтерв'ю Rheinische Post.

Міністр зазначив, що біженці хочуть жити в Німеччині, тому що в порівнянні з іншими країнами ЄС її "умови прийому щедрі", а "виплати для біженців досить високі".

Де Мезьєр вважає, що виплати, які отримують біженці, повинні бути зрівняні в усіх країнах-членах ЄС.

"Прохання про надання притулку і пільги для осіб, які шукають притулку, повинні бути більш однаковими в ЄС, ніж раніше", - сказав він.

У той же час де Мезьєр визнав, що вартість життя в Німеччині більш висока, ніж у інших країнах ЄС, але припустив, що однакова система може передбачати субсидії для біженців на покриття більш високих витрат на проживання понад суму узгоджених в ЄС пільг.

Закон про допомогу для прохачів притулку в Німеччині зобов'язує державу надати житло, продукти харчування, туалетні приналежності, одяг і "основні особисті потреби", такі як телефонні картки, щоб спілкуватися з членами сім'ї на батьківщині.

Прохачі притулку також можуть отримувати грошові виплати, сума залежить від федеральної землі, де знаходиться міграційний центр.

Самотні дорослі отримують 135 євро на місяць, а подружні пари отримують 129 євро на місяць кожен. Залежно від віку діти отримують від 76 до 83 євро в місяць.

Якщо прохач притулку живе поза притулком для біженців, один дорослий отримує 216 євро на місяць, а подружні пари отримують по 122 євро кожен.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.