Сирійські повстанці і армія Асада наступають на позиції ІДІЛ в Дейр-ез-Зорі

Субота, 9 вересня 2017, 14:24

Сирійські повстанці, підтримувані США, та сирійської урядова армії проводять окремі наступальні операції проти "Ісламської держави" на сході Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

"Сирійські демократичні сили" (SDF), що складаються переважно з арабських та курдських бійців, розпочали нову операцію проти джихадистів на півночі провінції Дейр-ез-Зор, і мають на меті охопити райони на північ та схід від річки Євфрат.

Сирійські урядові сили та їхні союзники, підтримувані Росією та Іраном, тим часом захопили нафтові родовища, які контролювалися ІДІЛ, з іншого боку Євфрату і взяли під контроль частину дороги, що з'єднує Дейр-ез-Зор з районами, що й надалі знаходяться під владою ІДІЛ.

Багата на нафту провінція Дейр-ез-Зор стала останнім епіцентром війни проти ісламістів.

Цього тижня сирійські війська досягли міста Дейр-ез-Зор, прорвавши майже трирічне оточення ісламістів в проурядових частинах міста. Урядові сили намагаються дістатися до найближчої авіабази, все ще оточеної джихадистами.

Відновлення контролю над провінцією забезпечить режиму Башара Асада доступ до ключових нафтових родовищ та припинить залежність від імпорту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.