Суд відкрив провадження проти поліції Каталонії за бездіяльність

Неділя, 1 жовтня 2017, 17:27

Суд міста Льєйда відкрив провадження проти поліції Каталонії Mossos d'Esquadra за звинуваченням у бездіяльності в день референдуму про незалежність автономії.

Про це повідомляє El Periodico.

"У зв’язку з можливим скоєнням злочину, який полягає у непокорі судовому рішенню було відкрите попереднє провадження ждя визначення обставин і характеру подій, а також осіб, які до цього причетні" - заявили в суді.

У надмірній пасивності поліцію Каталонії звинуватив і союз профспілок поліцейських Іспанії.

Mossos d'Esquadra запевняє, що виконує рішення суду і діє відповідно до ситуації.

Зокрема, як повідомлялося, поліція Каталонії закрила 187 виборчих дільниць. За повідомленнями іспанських ЗМІ, згодом ця цифра зросла до 221.

Як відомо, у неділю в Каталонії проходить заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії.

Виборці з самого ранку вишикувалися в черги перед дільницями. Іспанська поліція після початку голосування вдалася до спроб заблокувати дільниці і вилучити виборчі урни.

На окремих дільницях дійшло до сутичок і поранень. За останніми даними, в сутичках поранені 337 людей. Лідер Каталонії Карлес Пуджемон звинуватив іспанський уряд у невиправданому насильстві і заявив, що поліція стріляє у людей гумовими кулями.

Загалом у день референдуму відкриті і працюють 73% виборчих дільниць. Уряд автономії дозволив виборцям голосувати на будь-якій дільниці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.