Перед ключовим виступом Пучдемона парламент Каталонії охороняють озброєні поліцейські

Вівторок, 10 жовтня 2017, 12:40

Біля будівлі парламенту Каталонії розгорнуто озброєну поліцію перед ключовим зверненням каталонського лідера Карлеса Пучдемона до парламентарів.

Про це повідомляє ВВС.

У вівторок вранці каталонська поліція Mossos закрила Парк Цитаделі у Барселоні, де розміщена будівля парламенту. Поруч розмістили декілька поліцейських фургонів.

Влада заявила, що такі заходи були вжиті "з міркувань безпеки" після масових демонстрацій в неділю проти планів уряду Каталонії відокремитися від Іспанії.

Громадська організація Каталонська національна асамблея закликала людей через Twitter "встати" і "захистити" свій голос за незалежність.

Як відомо, ввечері 10 жовтня лідер Каталонії Карлес Пучдемон виступить зі зверненням до місцевого парламенту, в якому може попросити парламентарів проголосити незалежність на підставі схваленого минулого місяця закону про референдум.

Нагадаємо, за інформацією каталонської влади, близько 90% виборців на референдумі 1 жовтня висловилися за незалежність від Іспанії.

У Єврокомісії заявили, що, відповідно до Конституції Іспанії, проведений референдум у Каталонії - незаконний. І нагадали, що Каталонія опиниться за межами ЄС, якщо вийде зі складу Іспанії.

Читайте також: "З референдумом на вихід: Іспанія зробила крок до відокремлення Каталонії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.