Постпред України при Раді Європи щодо заяви Земана: Крим не продається

Вівторок, 10 жовтня 2017, 15:31

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба прокоментував виступ президента Чехії Мілоша Земана на сесії ПАРЄ щодо незаконно анексованого Росією українського півострова, заявивши, що Крим не продається.

Про це постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба написав у Facebook.

"Цю сесію ПАРЄ конструювали під агітацію за повернення росіян. Режисери рашен камбеку (повернення росіян - Ред.), які раніше трималися за лаштунками, виходять на світло. Ризикують, але гра того варта", - написав Кулеба.

За його словами, Земан, який завжди був за Росію, сьогодні "був просто артистом, якого вивели на авансцену, щоб створити правильну атмосферу і мобілізувати людей, які ще не визначилися щодо повернення росіян".

"Відповідь йому одна: Крим не продається. Але головний в цій грі не артист, а режисери. Ми їх знаємо. Вони знають, що ми їх знаємо", - написав він.

Як повідомляла "Європейська правда", під час виступу в Страсбурзі президент Чехії запропонував заплатити Україні та узаконити анексію Криму.

Він також заявив, що настав час зняти санкції з РФ.

В Україні відповіли на цинічну заяву президента Чехії Мілоша Земана на сесії ПАРЄ щодо Криму, заявивши, що Україна не буде торгувати своїми громадянами, територією та суверенітетом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.