У Туреччині затримали дочку співробітника консульства США

Вівторок, 10 жовтня 2017, 17:57

У Туреччині затримали дочку співробітника американського консульства, щодо якого турецька влада видала ордер на затримання за підозрою у зв'язках з Фетхуллахом Гюленом, якого Анкара звинувачує в організації спроби перевороту.

Про це повідомляє Turkish Minute.

Дочка працівника консульства США була затримана на наступний день після затримання його дружини та сина.

Повідомляється, що дружина та син працівника консульства США (Н.М.С.), які були затримані в районі Мерзіфон в провінції Амасья в понеділок, були доставлені до Стамбула на допит, в той час як Н.М.С. залишився в будівлі консульства у Стамбулі.

Генеральна прокуратура Стамбула видала ордер, однак поліція не змогла його затримати, бо він перебуває у будівлі консульства.

Згідно з повідомленням ЗМІ, дружина Н.М.С. відкрила рахунок у банку Asya, який у 2015 році був конфіскований турецьким урядом нібито через зв'язки з Гюленом.

Як відомо, співробітник генерального консульства США у Стамбулі Метін Топуз був затриманий 4 жовтня за звинуваченням у шпигунстві та зв'язках із деякими провідними членами руху Гюлена.

Напередодні Туреччина видала ордер на затримання ще одного співробітника консульства США в країні.

Як відомо, США і Туреччина на взаємній основі призупинили видачу неімміграційних віз.

Такий крок США може бути пов’язаний з арештом на минулому тижні співробітника американського генконсульства у Стамбулі. Його начебто підозрюють у зв’язках з проповідником Фетхуллахом Гюленом, якого Туреччина звинувачує в організації спроби перевороту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.