Мей закликала Трампа не розривати ядерну угоду з Іраном

Середа, 11 жовтня 2017, 09:11

Прем’єр Британії Тереза Мей закликала президента США Дональда Трампа не розривати ядерну угоду з Іраном.

Вона зателефонувала йому після того як стало відомо, що американський президент на тижні оголосить своє рішення щодо стратегії по Ірану, повідомляє The Telegraph.

Американські чиновники стверджують, що Трамп має намір розірвати угоду, назвавши її ганебною і найгіршою угодою, яка коли-небудь укладалася.

Речник британського прем’єра заявив, що Тереза Мей у розмові з Трампом підтвердила відданість Британії разомз іншими країнами виконувати угоду, називаючи її життєво необхідною для регіональної безпеки.

"Прем’єрка наголосила на важливості пильного моніторингу і належного виконання угоди" - заявив речник Мей.

Очікується, що Трамп розкритикує дії Тегерану через ракетні випробування. Якщо він скаже, що Іран не поважає угоду, Конгрес США матиме 60 днів, щоб вирішити, чи слід відновлювати санкції, які були скасовані в обмін на закриття ядерної програми Ірану.

Навіть якщо Конгрес не зробить цього кроку, угода все одно опиниться під загрозою зриву через суперечку Вашингтона і Тегерана.

Нагадаємо, Іран застеріг США від визнання "Революційної гвардії" як терористичної групи і заявив, що в разі прийняття нових санкцій регіональні військові бази США опиняться під загрозою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.