В МЗС РФ не виключають скорочення персоналу дипмісії США ще на 150 осіб

Середа, 11 жовтня 2017, 12:13

Москва може зажадати від Вашингтона "встановлення реального паритету за кількістю співробітників диппредставництв".

Про це заявив директор департаменту Північної Америки МЗС РФ Георгій Борисенко, повідомляє РІА "Новости".

"Те, що ми влітку зарахували людей, що працюють в постійному представництві Росії при ООН, була суто наша добра воля. Ми фактично дали фору американцям, пішли їм назустріч. Раз вони це не оцінили, ми маємо повне право з цієї цифри 455 відняти ту кількість, яка відповідає числу співробітників нашого постпредства. Тоді чисельність американського персоналу в Росії повинна опуститися на рівень 300 осіб або нижче", - сказав він.

За словами дипломата, якщо влада США "веде себе подібним чином (висилає російських дипломатів, закриває диппредставництва- ред.), значить, вона згодна з тим, що ми можемо вчинити дзеркально з їх закордонними установами в Росії".

Раніше про можливість скорочення ще на третину персоналу американської дипмісії говорив і президент РФ Володимир Путін.

Як відомо, у липні Росія оголосила про санкції проти американських дипломатів. РФ зажадала, щоб США до початку осені скоротити кількість дипломатичних співробітників до 455 осіб. Мова іде про скорочення 755 співробітників дипмісії США. 

Ці заходи стали відповіддю на прийняті американським Конгресом нові санкції проти РФ.

Після цього у Держдепартаменті США заявили про закриття генконсульства Росії в Сан-Франциско, а також двох дипломатичних об'єктів у Вашингтоні та Нью-Йорку.

У Державному департаменті США пояснили, цей крок зроблено у відповідь на вимогу Кремля скоротити американський дипломатичний персонал у Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: