Трамп на нараді з нацбезпеки заявив про намір збільшити ядерний арсенал вдесятеро – ЗМІ

Середа, 11 жовтня 2017, 17:41

Президент США Дональд Трамп під час зустрічі цього літа із главами структур національної безпеки країни заявив, що хоче збільшити ядерний арсенал країни вдесятеро.

Про це повідомляє NBCnews з посиланням на трьох чиновників, які були присутні на зустрічі.

За словами чиновників, коментарі Трампа були зроблені в той момент, коли на одному зі слайдів було продемонстровано стійке скорочення американської ядерної зброї з кінця 1960-х років.

Тоді Трамп зазначив, що хоче більшого запасу, щоб США не перебували на нижній позиції цієї низхідної кривої.

За словами джерел, радники Трампа, серед яких представники Об'єднаного комітету начальників штабів та державний секретар Рекс Тіллерсон, були здивовані.

Чиновники коротко роз'яснили правові та практичні перешкоди на шляху до створення ядерної зброї і те, що поточний військовий потенціал сильніший, ніж коли США були на висоті нарощування ядерної зброї.

В інтерв'ю NBC News джерела повідомили, що розширення ядерної зброї не планується.

Повідомляється, що зустріч, яка відбулася 20 липня, була тривалою, із напруженим оглядом світових сил та операцій США.

Саме після цієї зустрічі деякі чиновники почули, як держсекретар Тіллерсон назвав Трампа "бовдурем".

Нагадаємо, NBC News раніше повідомляло, що Рекс Тіллерсон назвав Трампа "бовдурем", і те, що влітку він нібито був на межі звільнення з посади держсекретаря США через запеклі політичні суперечки з Білим домом.

Згодом Рекс Тіллерсон спростував інформацію про свої наміри подати у відставку, однак не звернув уваги на іншу частину інформації NBC News, де йшлося, що він колись назвав Трампа "бовдурем" після напруженої наради над стратегією адміністрації Трампа щодо Афганістану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.