МЗС України направило ноту Угорщині через акцію "Самовизначення для Закарпаття"

Середа, 11 жовтня 2017, 19:44

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що українське МЗС направило ноту протесту до МЗС Угорщини з вимогою заборонити заплановану в Будапешті акцію "Самовизначення для Закарпаття".

Про це Клімкін написав у своєму Twitter.

"Угорське МЗС повідомило нашому посольству про акцію 13.10 під гаслом "Самовизначення для Закарпаття". Це що, Будапешт підтримує сепаратизм? Негайно направили ноту протесту з вимогою заборонити цю провокацію! Впевнені,Угорщина й надалі поважатиме територіальну цілісність України", - написав Клімкін.

Варто зазначити, що акцію проводить ультраправа партія "Йоббік", а проурядові сили не мають до неї відносин. Втім, уряд Угорщини за будь-яких обставин має заборонити подібну акцію.

Нагадаємо, 26 вересня уряд Угорщини заявив, що буде блокувати всі подальші рішення Євросоюзу, спрямовані на зближення ЄС з Україною через закон "Про освіту".

Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто під час візиту в Ужгород заявив, що на наступному засіданні Ради ЄС Угорщина ініціює перегляд Угоди про асоціацію між Україною та ЄС через закон про освіту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.