У Туреччині суд залишив під вартою німецьку журналістку

Четвер, 12 жовтня 2017, 09:07

Турецький суд залишив під вартою Мешале Толу та ще кількох обвинувачених, яким закидають пропаганду тероризму та участь у терористичній організації.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Як повідомила повідомила  депутатка Бундестагу Гайке Генсель , німецька журналістка та перекладачка Мешале Толу залишатиметься під вартою до закінчення розгляду її справи та винесення вироку.

 За її даними, ще шестеро обвинувачених, яким, як і Толу, закидають пропаганду тероризму та участь у терористичній організації, також залишатимуться під вартою. Ще вісьмох звільнили, однак до винесення вироку заборонили залишати територію Туреччини.

33-річна німкеня турецького походження, яка працювала на прокурдське інформагентство лівого спрямування Etha, була заарештована правоохоронцями Туреччини 30 квітня цього року. У разі визнання Мешале Толу винною у злочинах, в яких її обвинувачують, їй загрожує до 20 років ув'язнення.

Уряд ФРН раніше закликав владу Туреччини звільнити Толу, а також ще десятьох громадян ФРН, які перебувають за ґратами у турецьких в'язницях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: