У Франції євроскептики вимагають прибрати прапор ЄС з парламенту

Четвер, 12 жовтня 2017, 09:49

У Франції спалахнула суперечка довкола прапора ЄС, який впродовж останніх 10 років висів поруч з французьким прапором у нижній палаті французького парламенту.

Ліва партія "Нескорена Франція" вимагає, щоб прапор ЄС зняли та замінили його на прапор ООН, аргументуючи свою вимогу тим, що знамено ЄС "не створює консенсусу", повідомляє The Local.

Ініціативу "лівих" швидко підтримав ультраправий "Національний фронт", чия лідерка Марін Ле Пен відмовлялася брати участь у теледебатах під час виборчої кампанії, доки зі знімального майданчика не приберуть прапор ЄС.

"Ми перебуваємо у французькій Національній асамблеї. По праву тут повинен бути тільки французький прапор", - сказав віце-президент "Нацфронту"  Луї Алью.

Вимогу євроскептиків категорично відкинув президент Еммануель Макрон. Він заявив, що наступного тижня на саміті ЄС підпише угоду про офіційне визнання прапора Євросоюзу. Завдяки цьому його не можна буде знімати з будь-якої громадської будівлі. Макрон сказав, що такий крок буде спрямований на захист ЄС.

Визнання прапора ЄС пов'язане з підписанням додатка до Лісабонського договору, який був підписаний в 2007 році. Шістнадцять з 28 країн-членів ЄС підписали декларацію, Франція досі не зробила цього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.