Тривають грантові конкурси для регіональних ЗМІ

Четвер, 12 жовтня 2017, 10:18

У рамках фінансованого Євросоюзом проекту "Просування реформ в регіони" тривають два грантові конкурси для регіональних ЗМІ.  Їх переможці можуть отримати кошти на висвітлення тематики європейської інтеграції в Україні та пов’язаних з нею перетворень.

Один із конкурсів стосується ЗМІ Хмельницької, Вінницької, Черкаської, Кіровоградської та Миколаївської областей. Заявки приймаються до 18.00 17 жовтня, рішення щодо переможців очікується в середині листопада 2017 року.

На другий конкурс свої проекти можуть подавати медіа з усієї України. Він триває до 30 листопада, переможців буде оголошено орієнтовно в середині січня 2018 року.

Максимальний розмір гранту, який може отримати ЗМІ, становить 375 тис. грн.

Метою конкурсів є створення і розвиток потенціалу регіональних ЗМІ для висвітлення питань, пов'язаних з відносинами України та Євросоюзу, впровадженням Угоди про асоціацію, іншими зобов’язаннями України перед ЄС.

Вони також націлені на інформування суспільства про сутність європейської інтеграції та європейських цінностей, а також для просування реформ в регіональному вимірі, забезпечення провідних регіональних ЗМІ фінансовою спроможністю для сталого висвітлення європейської тематики, сприяння публічному обговоренню та підвищення інформованості громадськості про теми, пов’язані з ЄС, на місцевому, регіональному та міжрегіональному рівнях.

Передбачається також, що виконання грантових проектів  сприятиме підвищенню обізнаності редакторів ЗМІ, провідних журналістів щодо відносин між ЄС та Україною і щодо процесу реформ, які підтримуються ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.