ЄС та Британія подали до СОТ план співпраці після Brexit

Четвер, 12 жовтня 2017, 12:27

Велика Британія та Євросоюз офіційно поінформували членів Світової організації торгівлі, як вони планують розділити тарифні квоти ЄС та субсидії на сільське господарство після Brexit.

Лист опублікований на сайті британського уряду.

Документ дозволить експортерам розуміти, який доступ очікувати від окремих ринків Британії та ЄС.

Британія після виходу з ЄС залишатиметься членом СОТ і це передбачатиме дотримання всіх прав та обов'язків. Вона матиме свій окремий список зобов'язань щодо товарів та послуг, який набере чинності відразу після виходу з ЄС.

"Британія і ЄС хочуть запевнити наших партнерів у СОТ, що ми будемо намагатись мінімізувати негативний вплив на торгівлю після того, як Британія залишить ЄС. Зокрема, ЄС та Британія мають намір підтримувати існуючий рівень доступності ринку для інших членів СОТ", - йдеться у листі. 

Раніше британські ЗМІ повідомили, що Лондон розглядає можливість приєднання до Північноамериканської угоди про вільну торгівлю, відомої як NAFTA, в рамках планування сценарію "без угоди з ЄС".

Нагадаємо, Європарламент минулого тижня ухвалив резолюцію, в якій йдеться про те, що в перших чотирьох раундах переговорів між Євросоюзом та Великою Британією прогрес щодо пріоритетів ЄС був недостатнім.

Таким чином, євродепутати проти того, щоб переговори переходили на стадію обговорення майбутніх торгівельних відносин, поки не будуть узгоджені всі умови виходу Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.