США планують оголосити про вихід з ЮНЕСКО - ЗМІ

Четвер, 12 жовтня 2017, 15:14

Сполучені Штати планують вийти з ЮНЕСКО, Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки й культури, з метою економії коштів та на знак протесту проти антиізраїльської позиції організації.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в дипломатичних колах.

Троє дипломатів заявили, що Сполучені Штати, які скоротили значний внесок у бюджет ЮНЕСКО в 2011 році, протестуючи проти надання палестинцям повноправного членства, оголосять про своє рішення найближчими днями.

"Поки що це (рішення - Ред.) не є формальним, але це правда", - сказав західний дипломат на умовах анонімності.

Журнал "Foreign Policy" повідомив раніше в четвер про те, що Вашингтон офіційно заявить про вихід після того, як виконавча рада ЮНЕСКО, куди входять 58 членів, обиратиме у п'ятницю свого нового генерального директора.

За даними журналу, таке рішення спрямоване на заощадження грошей та є протестом проти того, що, на думку США, є антиізраїльською позицією ЮНЕСКО.

Сполучені Штати, чий внесок в ЮНЕСКО складає близько $80 млн на рік, що становить близько п'ятої частини бюджету організації, все ще мають голосувати під час зустрічі виконавчої ради та, як очікується, будуть зберігати статус спостерігача в організації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: