Усов: рішення ПАРЄ з мовного питання стало гіршим, бо депутат-радикал проспав

Четвер, 12 жовтня 2017, 15:29

Один із членів української делегації в ПАРЄ пропустив сьогоднішній розгляд резолюції щодо освітнього закону і його голосу не вистачило для блокування критичних поправок.

Про це написав член української делегації Костянтин Усов на своїй сторінці у Facebook.

"Знаєте, скількох голосів не вистачило, щоб збалансувати та заблокувати російське лоббі і його шкідливі зміни на комітеті? Одного. Нашого голосу. Просто нардеп України від Радикальної партії Ляшка Віктор Вовк пропустив комітет, бо він був призначений на 8:30. Мабуть, надто рано для того, щоб попрацювати. Якби Вовк прийшов на комітет, як його просив Володимир Арєв, фінальний текст прийнятої резолюції був би іншим", - написав Усов.

Він зазначив, що низку критичних поправок до резолюції ухвалили завдяки голосам угорців, румунів та молдаван, делегації яких були присутні під час голосування.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення з рекомендаціями Україні за підсумками термінових дебатів.

Рішення ПАРЄ доволі жорстко засуджує те, що Верховна рада ухвалила закон про освіту, змінивши статтю 7 (про мову освіти) без консультацій з представниками національних меншин.

Асамблея також звернулася до України з проханням врахувати всі без винятку рекомендації Венеціанської комісії, а також внести відповідні зміни до закону про освіту.

Між тим, в ПАРЄ (всупереч позиції доповідача, естонця Андреаса Херкеля) констатували, що вже зараз, до ухвалення висновку "Венеціанки", є "низка юридичних питань до закону".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: