В РФ погрожують відправити в Калінінград ще більше "Іскандерів" через дії США

Четвер, 12 жовтня 2017, 17:25

У Росії заявили, що не виключають посилення групи "Іскандерів", у тому числі в Калінінградській області, у відповідь на дії США в країнах Балтії.

Про це заявив голова комітету Держдуми по обороні Володимир Шаманов, повідомляє російське медіа РІА "Новости".

"Це створює умови, які надалі можуть дозволити їм (США. - Ред.) створити певний плацдарм. Ми не будемо дивитися на це крізь пальці, ми приймемо обов'язкові заходи у відповідь", - сказав Шаманов журналістам.

Зазначимо, що Міноборони Росії в четвер повідомило, що біля кордонів РФ в Балтії фактично розгорнута ціла дивізія ЗС США. За даними російського оборонного відомства, у Польщі 2-я бронетанкова бригада США розгорнулася разом з бронетехнікою, при цьому в країнах Балтії залишилася техніка 3-ї американської бригади.

Відповідаючи на запитання, чи можуть бути такими заходами у відповідь розгортання додаткових підрозділів, Шаманов сказав: "Цілком можливо. Не тільки частин підрозділів, а й засобів ураження. Наприклад, посилення угруповання "Іскандерів", в тому числі в Калінінграді".

Нагадаємо, в РФ заявили, що Росія може вийти з основоположного акту Росія-НАТО, якщо США продовжать посилювати свою військову присутність біля російських кордонів у Польщі та країнах Балтії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.