В Раді Європи не домовилися про робочу групу, що мала повертати росіян

Четвер, 12 жовтня 2017, 18:55

В четвер в Страсбурзі відбулося засідання спільного комітету Ради Європи – органу, що об’єднує представників ПАРЄ та Комітету міністрів.

Про це розповів представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба.

За його словами, у спільному комітеті не знайшлося голосів для створення робочої групи, що мала би на меті підготувати грунт для повного відновлення прав російської делегації в ПАРЄ.

"(На засіданні) мали ухвалити рішення про створення робочої групи, яка, фактично, мала шукати шляхи реформи РЄ під повернення Росії... Навіть факт створення робочої групи мав стати сигналом Москві і всім, хто ще не визначився в РЄ: ми готові домовлятися, шукаємо рішення", - пояснив він.

Створення даної робочої групи передбачала також резолюція ПАРЄ, схвалена в середу (детальніше читайте в матеріалі "Битва за гроші та за Росію: в Раді Європи запустили новий сценарій скасування санкцій")

За словами Кулеби, схвалення цього рішення вдалося зупинити.

"Разом з партнерами ми цю ініціативу завалили. Не буде робочої групи. Кожен орган продовжить дискусії автономно, голова ПАРЄ вестиме двосторонній діалог з головою КМРЄ, а в січні 2018 зберемося на чергове засідання Спільного комітету", - пояснив він.

Посол визнав, що це рішення не дає чітких гарантій того, що повернення росіян буде зупинене, однак "картинка для адвокатів Росії зіпсувалася".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.