Віце-спікер парламенту Естонії пішов з посади через скандал із домаганням

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 10:49

Колишній прем'єр-міністр Естонії та чинний віце-спікер парламенту Тааві Рийвас повідомив, що іде зі свого поста через скандал із домаганням під час ділового візиту до Малайзії.

Як повідомляють естонські ЗМІ, зокрема ERR, члени естонської делегації на чолі з Рийвасом поводилися вкрай непристойно щодо дівчат у нічному клубі в Малайзії.

Зокрема, одній дівчині допомогли впасти в басейн, інша виявилася жертвою, за її словами, досить агресивних сексуальних домагань.

"Назвати подію домаганням - це сильно перебільшити. Очевидно, що деякі дівчата почувалися в нашій компанії некомфортно. Моя причетність полягає в тому, що я танцював з однією з них. Вчора вона сказала мені, що в той момент відчувала, що я перебуваю занадто близько", - сказав Рийвас.

В ефірі Postimees Рийвас заявив, що деталі про задирання спідниці, поцілунки і докучання - сильно перебільшені. Політик вважає, що звинувачення на його адресу не відповідають його уявленню про те, що трапилося. Але у ситуації з великим суспільним розголосом бере на себе політичну відповідальність.

"Я готовий відмовитися від місця віце-спікера Рійгікогу (парламенту Естонії. – Ред.), я це рішення для себе вже прийняв", - сказав політик.

Події у Малайзії Рийвас назвав найболючішим уроком у житті. "Сподіваюся, це буде уроком як для моїх друзів, так і для конкурентів у політиці… Я більше не наважуся піти в нічний клуб", - зізнався Тааві Рийвас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.