Турецькі війська створюють спостережні пости на території Сирії

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 11:52

Турецькі війська оголосили про початок формування спостережних постів у сирійській провінції Ідліб як частину зусиль, спрямованих на створення зони деескалації у рамках досягнутих в Астані домовленостей.

У заяві, оприлюдненій 13 жовтня, Збройні сили Туреччини повідомили, що створення пунктів спостереження розпочалося напередодні, повідомляє Hurriyet Daiy News.

Перший конвой турецьких військ увійшов у провінцію Ідліб напередодні в рамках зусиль зі створення зони деескалації для припинення сирійської війни.

Військовий конвой включав близько 30 броньованих автомобілів і більше 100 солдатів, в основному спеціальних і командних сил. За даними експертів, розгортання турецьких військ в Ідлібі буде тривати в найближчі дні.

9 жовтня турецькі військові оголосили, що розпочали розвідувальну місію в цей район для "встановлення спостережних постів в рамках операції, яка буде проведена в провінції Ідліб".

Нагадаємо, 8 жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про початок військової операції в сирійській провінції Ідліб, яка контролюється джихадистами.

З травня в Сирії створюють чотири зони деескалації. Зараз функціонують три - в Східній Гуті, в районі Хомса і на південному заході Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.