Юнкер: вихід Британії з ЄС триватиме довше, ніж ми думали раніше

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 13:10

Британія повинна підтвердити готовність заплатити відповідно до своїх зобов’язань перед ЄС, перш ніж Лондон та Брюссель перейдуть до переговорів про майбутні відносини після Brexit.

Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, виступаючи у Люксембурзі, повідомляє Reuters.

"Британці, як і ми, щодня відкривають нові проблеми. Ось чому цей процес відбуватиметься довше, ніж ми думали раніше", - заявив Юнкер.

"Ми наразі не можемо досягнути реального компромісу, оскільки фінансові зобов’язання Великої Британії викликають стурбованість. Оскільки ми не в змозі цього зробити, ми не зможемо на засідання Європейської Ради у жовтні заявити про перехід до другої фази переговорів", - додав Юнкер.

Наступного тижня на саміті Європейської ради у Брюсселі буде визнано недостатній прогрес на переговорах щодо Brexit для відкриття наступного етапу перемовин щодо майбутньої торгової угоди.

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Май заявила про хороший прогрес у переговорах щодо виходу з Європейського союзу. Вона сподівається, що незабаром почнуться переговори щодо майбутнього торговельного партнерства між Британією та ЄС.

Головний переговірник ЄС Мішель Барньє заявив, що Британія та ЄС зайшли в глухий кут через питання фінансових зобов'язань Лондона 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.