Єврокомісія закликає європейські міста захистити себе від терактів

Вівторок, 17 жовтня 2017, 10:55

Європейська комісія вважає, що європейські міста та комуни повинні вживати істотніших заходів, щоб захистити своїх мешканців від терористичних нападів.

Для цього Єврокомісія пропонує план дій, який має бути реалізовано впродовж наступних 16 місяців, повідомляє видання Die Welt.

У розпорядженні видання опинився "План дій для покращення захисту громадських просторів", який Єврокомісія планує оприлюднити в середу.

Одним із найважливіших заходів є встановлення "інноваційних та дискретних бар'єрів для захисту міст, які при цьому не змінять їхнього відкритого характеру".

Комісія пропонує створити форуми, на яких представники регіональних та місцевих органів влади, а також приватні оператори торгових центрів або спортивних об'єктів зустрічатимуться "для обміну інформацією та навчання один у одного".

Запропоновані заходи Єврокомісія обґрунтовує тим, що в центрі уваги терористів все частіше є  громадські місця, зокрема, пішохідні зони, пам'ятки, транспортні та торговельні центри, концертні зали і місця загального користування в місті.

Особливою зоною ризику Єврокомісія вважає потяги, однак конкретних кроків для їхнього захисту поки що не пропонує.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.