Ченці Афону бояться, що гендерний закон дозволить жінкам потрапити у їхню святиню

Вівторок, 17 жовтня 2017, 18:29

Ченці гори Афон у Греції бояться, що мир та спокій їхнього чоловічого святилища може бути порушено через новий закон, який дозволяє людям змінити свою стать.

Про це повідомляє The Telegraph.

Як відомо, гендерний закон, прийнятий минулого тижня парламентом в Афінах, дозволяє грекам у віці від 15 років змінювати стать, зазначену у їхніх офіційних документах за спрощеною процедурою в суді. Досі їм доводилося доводити, що вони пройшли хірургічну операцію зі зміни статі та пройшли психіатричну оцінку.

Тепер православні ченці автономної монастирської держави в Греції побоюються, що закон дозволить жінкам просто "проголосити" себе чоловіками, щоб отримати право доступу на півострів на півночі Греції, який перебуває під сильною охороною.

Зазначимо, що вже більше тисячі років лише чоловікам дозволяється увійти у давні кам'яні монастирі на горі Афон.

На півострові, де знаходиться 20 монастирів та проживає понад 2000 ченців, заборонені навіть домашні тварини жіночої статі, за винятком котів.

Як відомо, гора Афон має особливу автономію з обмеженим доступом: лише для 100 православних та 10 неправославних на день, які можуть там залишитися на три ночі.

Повідомляється, що глави монастирів написали листа грецькому уряду, висловлюючи свою стурбованість з приводу наслідків нового закону.

"У зв'язку з цим законом, ми занепокоєні через наше майбутнє. Він є ще одним порушення Божого закону, так само, як чинне законодавство, яке дозволяє укласти угоду про спільне проживання одностатевим парам. Якщо ми не будемо чинити опір, то наші предки піднімуться з могил", - написали вони.

Раніше повідомлялося, що грецьке духівництво на знак протесту проти закону, що полегшує офіційну зміну статі, протягом тижня битиме у дзвони по три хвилини кожного дня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.