Уряд Сербії обіцяє профінансувати дослідження наслідків бомбардувань НАТО у 1999 році

Середа, 18 жовтня 2017, 18:08

Сербський міністр охорони навколишнього середовища Горан Тріван заявив, що уряд профінансує створення лабораторії для вивчення наслідків бомбардування НАТО в Югославії в 1999 році та використання збідненого урану.

Про це повідомляє Balkaninsight.

"Уряд готовий допомогти знайти правду фінансово і будь-яким іншим способом", - заявив Тріван.

Тріван пояснив, що в цьому місяці він зустрівся із представниками Сербської королівської академії вчених та художників, які запустили ініціативу зі створення лабораторії для вивчення наслідків та впливу збідненого урану.

"Ми будемо працювати ретельно і без поспіху. Немає ніяких підстав поспішати, якщо ми вже чекали 18 років", - сказав він.

Повідомляється, що Королівська академія вчених і художників заявила, що в травні вона створила юридичну команду та планує через суд звинуватити держави НАТО в застосуванні збідненого урану під час бомбардування в 1999 році.

Зазначимо, що військова операція НАТО проти Союзної Республіки Югославія почалася в період з 24 березня по 10 червня 1999 року, та стала завершальнім етапом війни, призвівши до виводу югославських військ з території краю Косово й Метохія та до його переходу під контроль сил НАТО, а пізніше - ООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.