Суд ЄС: вимоги щодо зросту для співробітників поліції дискримінують жінок

Середа, 18 жовтня 2017, 18:59

Суд Європейського Союзу визнав, що однакові вимоги щодо мінімального стандарту зросту для жінок та чоловіків, які існують в поліції, є несправедливим ставленням до жінок.

Про це повідомляє DPA.

"Закріплення вимоги щодо мінімального зросту  для всіх кандидатів, чоловіків і жінок, становить непряму дискримінацію за ознакою статі, оскільки вона ставить в невигідне становище більше жінок, ніж чоловіків", - йдеться у рішенні.

Рішення було прийняти під час розгляду позову громадянки Греції, якій відмовили у вступі до поліцейської школи, оскільки вона мала зріст менше 1,70 м, який вказаний як мінімальний стандарт для чоловіків і жінок.

Суд зазначив, що подібні фізичні параметри кандидатів не грають ролі у багатьох завданнях, що виконуються поліцейськими.

"Хоча це правда, що для певних функцій поліції може знадобитися застосування фізичної сили, що потребує певних фізичних навичок, залишається фактом те, що інші функції, такі як надання допомоги громадянам або контроль за трафіком, чітко не вимагають застосування значної фізичної сили", - сказано в заяві.

Суд ЄС не несе безпосередньої відповідальності за прийняття рішення у грецькій справі. Національні суди звертаються до суду за правовими консультаціями стосовно сумісності з законодавством ЄС, але національний суд – у даному випадку грецький суд - повинен і надалі виконувати рішення відповідно до рішення Суду ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.