Глава Каталонії пригрозив Мадриду голосуванням за незалежність, якщо не буде діалогу

Четвер, 19 жовтня 2017, 11:25

Лідер Каталонії Карлес Пучдемон відповів на ультиматум Мадрида, заявивши, що Каталонія негайно проголосить незалежність, якщо центральний уряд у Мадриді продовжить перешкоджати діалогу та продовжить репресії.

Текст листа глави каталонського уряду Карлеса Пучдемона до іспанського прем’єра Маріано Рахоя наводить іспанське видання El Mundo.

Термін ультиматуму Мадрида завершився у четвер о 10:00 за місцевим часом. У листі Пучдемон непрямо зізнається, що минулого тижня він не проголосив незалежність Каталонії.

"10 жовтня парламент провів сесію для оцінки підсумків референдуму і його наслідків, і я запропонував призупинити дію народного мандату", - написав Пучдемон.

У листі Пучдемон нагадав, що заморозив декларацію незалежності задля діалогу, який Мадрид, однак, відхилив.

"Я запропонував провести зустрічі, але цього не сталося", - написав він.

Пучдемон також критикує іспанський уряд за ув’язнення двох ключових громадських активістів Каталонії – "репресивне рішення", у якому він звинуватив Іспанію.

У останньому параграфі листа він попередив про можливе голосування у парламенті щодо незалежності Каталонії, якщо діалогу не буде, а репресії – продовжаться. 

1 жовтня в Каталонії пройшов заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії. За інформацією каталонської влади, понад 90% виборців висловилися за незалежність від Іспанії. 

10 жовтня глава уряду Каталонії підписав декларацію незалежності, але призупинив її дію, закликавши Мадрид до діалогу. 

Детальніше читайте у статті на сайті "ЄвроПравди": "Нова стратегія для каталонської незалежності: Барселона та Мадрид змінюють тактику".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.