Молдова просить ЄС про позитивний сигнал перед самітом Східного партнерства

Четвер, 19 жовтня 2017, 13:23

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп звернувся до Євросоюзу з проханням про "позитивний сигнал" напередодні саміту Східного партнерства, який пройде в кінці листопада в Брюсселі.

Глава молдовського уряду написав колонку для Euronews, в якій закликав європейську владу прийняти позитивні для Молдови рішення, повідомляє NewsMaker.

В іншому разі, застерігає Філіп, до влади можуть прийти проросійські соціалісти, які відмовляться від європейської інтеграції.

На думку Філіпа, саміт Східного партнерства і його результати повинні збільшити число прихильників законопроекту про внесення змін до Конституції, що закріплюють курс на євроінтеграцію.

"ЄС - це символ демократії, верховенства закону, процвітання і розвитку. І наша головна мета - довести молдовському суспільству, що одне без іншого неможливе", - підкреслив він.

Глава кабміну визнав, що потрібно ще багато зробити в рамках домовленостей про асоціацію та необхідні "фундаментальні зміни, щоб демократичний і економічний розвиток стали помітні в повсякденному житті громадян".

Прем'єр підкреслив, що економічне зростання ЄС в останні роки і політична стабільність дозволяють європейським країнам прихильніше поглянути на європейські перспективи Молдови.

"Ми віримо, що наше місце на Заході і наше повернення в Європу потрібно підтримувати і вітати на офіційному рівні", - підкреслив Філіп.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.