У Болгарії пропонують нові закони, що завадять поширенню радикального ісламу

Четвер, 19 жовтня 2017, 19:26

Болгарія повинна посилити правила щодо іноземного фінансування релігійних громад та обмежити візити іноземних клериків, щоб запобігти потенційному поширенню радикального ісламу.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Болгарії Красимір Каракачанов, повідомляє Reuters.

"Виявляється, що проблеми, які ми бачимо в ряді європейських країн, вже існують у Болгарії", - сказав Каракачанов після зустрічі, де обговорювалися питання про те, як запобігти поширенню радикального ісламу в країні.

Він сказав, що "надзвичайно ліберальні" закони дозволяють розповсюдження нетрадиційного ісламу шляхом приватного забезпечення освіти та навчання.

"Це, в основному, ... фінансування приватних структур релігійних громад, які намагаються реалізувати політичний вплив у країні", - сказав Каракачанов.

Каракачанов висловив пропозиції до парламенту про внесення змін до законів про релігію та освіту, а також до кримінального кодексу до кінця року.

Він є співголовою націоналістичного партії "Об’єднані патріоти", молодшого партнера у коаліційному уряді, який відомий своєю жорсткою риторикою щодо міграції та ромської культури.

Болгарія має одну з найбільших мусульманських громад в Європі, яка становить близько 12% населення країни. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.