Hewlett Packard дозволила РФ вивчити систему кіберзахисту, що використовує Пентагон – ЗМІ

Понеділок, 2 жовтня 2017, 18:10

Комп'ютерна компанія Hewlett Packard Enterprise (HPE) дозволила російському оборонному агентству проаналізувати роботу програмного забезпечення, яке використовується Пентагоном.

Про це повідомляє Reuters.

Система HPE, що має назву ArcSight, є центральною частиною кіберзахисту у військових організаціях США і попереджає аналітиків, коли виявляє, що комп'ютерні системи зазнали атаки. ArcSight також широко використовується в приватному секторі.

Надання російським аналітикам вихідного коду ArcSight – програмного забезпечення, ретельно охоронюваного внутрішніми інструкціями, було частиною зусиль HPE щодо отримання сертифіката, необхідного для продажу продукту російському державному сектору.

Вивчивши код, російська сторона могла виявити вразливі місця в програмному забезпеченні. При цьому виявлені вадиможуть допомогти хакерам приховати кібератаку від американських військових.

Незважаючи на потенційні ризики для Пентагону, випадків будь-яких зламів або кібершпигунства, які стали можливими завдяки вивченню програмного забезпечення, відзначено не було.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.