Президент Австрії доручив переможцю виборів сформувати уряд

фото
П'ятниця, 20 жовтня 2017, 14:21

Президент Австрії Александр Ван дер Беллен доручив Себастіану Курцу - лідеру консервативної "Австрійської народної партії", яка перемогла на дострокових виборах – сформувати уряд.

Про це повідомляє видання Die Presse.

Церемонія передачі мандата відбулася в п'ятницю в адміністрації австрійського президента - палаці Гофбург. Президент наголосив, що в центрі уваги при формуванні уряду повинні стояти інтереси Австрії, за чим він буде як президент особисто стежити.

 

Ван дер Беллен зазначив, що необхідно сконцентруватися на довгострокових цілях та подумати про наступні покоління. "Ми потребуємо нових правил гри для нашої співпраці", - підкреслив президент Австрії.

Курц подякував за надання мандата, підкресливши, що усвідомлює усю покладену на нього відповідальність. Лідер консерваторів планує невдовзі проінформувати президента та суспільство, із ким з політичних партій вестиме переговори про формування уряду.

"Я прагну нової політичної культури, нового політичного стилю. Австрії необхідний уряд, який має сміливість змінюватися", - відзначив Курц, додавши, що готовий розпочати перемовини "можливо, вже сьогодні".

Згідно з остаточними результатами виборів, "Австрійська народна партія" на чолі з Себастіаном Курцом перемогла з 31,5% голосів виборців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.