Меркель: Переговори про торгівлю з Британією будуть складнішими, ніж перша фаза

П'ятниця, 20 жовтня 2017, 14:47

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель вважає, що наступний етап Brexit-переговорів про торгівлю буде більш складним, ніж переговори про "розлучення".

Про це повідомляє The Guardian.

Виступаючи після того, як прем'єрка Британії Тереза Мей закликала лідерів ЄС допомогти їй укласти взаємовигідну Brexit-угоду, яка буде прийнятною британським виборцям, канцлерка Німеччини зробила оптимістичний звіт про стан переговорів, водночас відзначивши виклики, що стоять попереду.

"У мене немає підстав вважати, що ми не будемо успішними", - сказала вона журналістам.

За її словами, переговори про "розлучення", які зосереджені на фінансовому врегулюванні, правах громадян ЄС та питанні ірландського кордону, "можуть зайняти трохи більше часу, ніж ми думали спочатку, (але) це не означає, що ми не працюємо над тим, щоб досягти другого етапу, який, безсумнівно, буде складнішим, ніж перший етап".

За її словами, ЄС буде дещо складніше визначити мандат на керівництво цими переговорами. Складність блоку полягає в тому, як захистити цілісність свого єдиного ринку, одночасно уникаючи шкоди своїм економічним інтересам.

Раніше канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що є "обнадійливі" ознаки того, що в грудні відбудеться прорив у Brexit-переговорах.

Нагадаємо, лідери країн ЄС схвалили підготовку до другої фази переговорів щодо виходу Британії з блоку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.