Іспанія ідентифікувала 800 британців, які симулювали отруєння заради компенсації

П'ятниця, 20 жовтня 2017, 19:43

Іспанська поліція ідентифікувала близько 800 британських туристів, яких підозрюють у тому, що вони заявили про вигадані харчові отруєння під час відпочинку на Балеарських островах, щоб отримати компенсацію.

Про це повідомляє AFP.

Поліція також склала список із 77 юридичних фірм, які, за словами правоохоронців, допомагали туристам подавати свої скарги.

"Юридичні фірми організували можливу кримінальну мережу на підставі підроблених претензій, які спричинили значний економічний збиток для Балеарського і іспанського туристичного сектора", - заявили в поліції.

На Балеарських островах, до яких належать Ібіца, Майорка та Менорка, з січня 2016 року до кінця вересня на 700% збільшилася кількість випадків захворювань, а загальна вартість претензій становила 4,5 мільйони євро.

Поліція зазначила, що проблема фальшивих харчових отруєнь також торкнулася Канарських островів та регіону Леванте на східному узбережжі Середземного моря.

Цього літа МЗС Британії офіційно оприлюднило рекомендації для своїх громадян, в яких закликало не вдавати проблеми зі здоров’ям нібито через погану їжу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.