Убивство журналістки на Мальті: тисячі людей вимагали правосуддя

фото
Понеділок, 23 жовтня 2017, 09:26

Тисячі жителів Мальти вийшли на масштабну демонстрацію з вимогою розслідувати убивство журналістки-розслідувальниці та домагалися відставки голови поліції і генерального прокурора.

Про це повідомляє видання Times of Malta.

Великий протест відбувся у неділю біля штаб-квартири поліції. Спершу демонстранти пройшли маршем від міських воріт по Республіканській вулиці, після чого влаштували "мовчазний протест" біля штаб-квартири поліції.

 
 

Демонстранти вимагали справедливого розслідування убивства журналістки. Зокрема, вони закликали до негайної відставки очільника поліцейського відомства та генерального прокурора.

Люди сіли посеред дороги, розгорнувши знамено, яке висміювало керівника поліції, та вигукували "Справедливість, справедливість". Деякі протестувальники розвішали банери "Мальта – мафіозна держава".

 

Організувала маніфестацію Мережа громадянського суспільства, однак її підтримали також представники політичних партій. На акції помітили і президента країни Марі-Луїз Колейро Прека. Прем’єра Джозефа Муската, якого убита журналістка звинувачувала в корупції, на демонстрації не було.

Нагадаємо, 16 жовтня на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафне Каруана Галісія, яка розслідувала корупційні злочини в рамках проекту Panama Papers.

53-річна Каруана Галісія була авторкою популярного блогу, в якому писала про випадки корупції серед високопоставлених політиків. Зокрема, вона звинувачувала в корупції прем’єр-міністра Джозефа Муската та його дружину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.