У Франції родина назвала немовля Джихадом, справою займеться прокуратура

Понеділок, 23 жовтня 2017, 12:34

У Франції батьки назвали свого новонародженого сина Джихадом, через що міська влада поскаржилась у прокуратуру.

Про це повідомляє Le Parisien.

Пара із передмістя французького міста Тулуза вирішила назвати свого сина Джихадом. Дитина народилась ще на початку серпня, але коли батьки приступили до оформлення документів, міська влада висловила занепокоєння, сповістивши про цей випадок в прокуратуру.  

Згідно зі статтею 57 Цивільного кодексу Франції, батьки можуть давати своїм дітям будь-які імена, окрім тих, "що можуть суперечити інтересам дитини".

Наприклад, смішні на вигляд чи за звучанням імена, імена принизливого чи грубого характеру, складні для вимови імена, імена, що містять натяк на дискредитованих історичних персонажів чи просто повністю вигадані слова.

Як відомо, "джихад" з арабської означає "зусилля, боротьба". Однак екстремісти застосовують термін "джихад" у значенні ведення "священної війни" з агресором в ім’я Аллаха.

В контексті останніх терористичних атак у Франції прокурор вирішить, чи передавати справу до суду.

Це вже не перший схожий випадок у Франції. У 2012 судову справу почали у зв’язку з іншим хлопчиком на ім’я Джихад. Він прийшов у школу з футболкою з написами "Я бомба" на грудях і "Джихад, народжений 11 вересня" на спині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.