Військовий флот Німеччини тимчасово залишився без підводних човнів

Понеділок, 23 жовтня 2017, 13:34

У військово-морських сил Німеччини на сьогодні немає жодного підводного човна, здатного вийти в море на бойове чергування.

Про це повідомляє Defense News.

У складі німецького флоту є шість субмарин, але остання з них нещодавно вийшла з ладу, отримавши пошкодження біля берегів Норвегії.

Інцидент стався 15 жовтня. Під час відпрацювання глибоководного занурення біля узбережжя Норвегії субмарина U-35 пошкодила лопасті гвинта.

Підводний човен відправили ​​на верф в Кілі. Цього року човен ще мав взяти участь в навчаннях біля узбережжя Швеції і Данії.

Підводний човен U-35 на верфі в Кілі (фото - kn-online.de) 

U-35 - це човен класу 212А, такого ж типу, яку німецький концерн ThyssenKrupp хоче побудувати для Норвегії в рамках багатомільярдної угоди, підписаної на початку цього року. Два човни цього класу є у складі флоті Італії.

На який термін U-35 буде виведена з експлуатації, поки невідомо. Очікується, що на наступному тижні чиновники зроблять заяву про характер пошкоджень і терміни ремонту.

Підводний човен U-35 приєднається до трьох субмарин, які вже ремонтуються на верфі в Кілі: U-31 буде знаходитися на верфі до грудня, а U-33 та U-36 і будуть обслуговуватися до лютого і березня 2018 року відповідно.

Крім того, субмарини U-32 та U-34 і виведені з експлуатації і чекають місця в доках для технічного обслуговування на верфі.

Представники ВМФ кажуть, що довгі затримки з ремонтами пов’язані із зволіканнями, зумовленими довгими процедурами закупівель запчастин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.