В Раді Європи не спекулюють про вихід РФ, в Москві - підтверджують можливість

Понеділок, 23 жовтня 2017, 16:22

В офісі генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда кажуть, що налаштовані на продовження діалогу з Російською Федерацією щодо відновлення її участі у роботі Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це в коментарі "Європейській правді" заявив речник Ягланда Даніел Хольтген.

Коментуючи на прохання ЄП інформацію російських джерел про можливе призупинення російської участі в роботі Європейського суду з прав людини, Хольтген заявив, що під час візиту Ягланда до Москви наприкінці минулого тижня така можливість не обговорювалася.

"Зараз не час для спекуляцій. Нам потрібно продовжувати діалог (з РФ) за для того, щоби знайти вихід з нинішнього тупика в ПАРЄ", - заявив він, запевнивши, що зустрічі в Москві були "конструктивними".

Водночас, речник генсека РЄ зауважив, що Росія не зможе припинити участь у роботі ЄСПЛ, і водночас залишитися членом Ради Європи.

Натомість, колишній голова думського комітету у міжнародних справах, нині російський сенатор Олексій Пушков в понеділок підтвердив твітом можливість виходу РФ з Ради Європи внаслідок нинішніх суперечностей із організацією.

"З трьох головних структур Ради Європи права Росії притискають в двох – в ПАРЄ та ЄСПЛ. Це погано закінчиться для РЄ: вона може втратити Росію", - заявив сенатор

Як повідомлялося,  російські ЗМІ з посиланням на співрозмовників у Державній думі повідомили, що Москва розглядає можливість додатково скоротити фінансування діяльності Ради Європи та призупинити свою взаємодію з Європейським судом з прав людини.

Раніше стало відомо, що Росія недоплатила в бюджет Ради Європи вдвічі більше, ніж обіцяла. Швидше за все, у недоплату включена також друга частина внеску, яку Москва планує "офіційно заморозити" на цьому тижні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.