Французи продають масло онлайн у зв'язку з дефіцитом продукту в країні

Фото
Вівторок, 24 жовтня 2017, 18:42

У той час як поточна криза з маслом у Франції викликає тривогу у пекарів, деякі французи вирішили "підзаробити" кілька євро, продаючи його онлайн.

Про це повідомляє The Local.

По всій Франції магазинам все важче заповняти свої прилавки маслом, менеджери супермаркетів скаржаться на нестачу цього товару.

Видання Le Figaro описало дефіцит масла у Франції найгіршим з кінця Другої світової війни.

Пусті прилавки (Фото з сайту Le Figaro)

Зазначається, що турбулентність на ринку масла почалася, коли Європейський Союз скасував систему квот на молоко у 2015 році.

Такий крок спочатку спричинив падіння постачання молока, що призвело до падіння світових цін, і що змусило молочних фермерів згодом скоротити свою продукцію.

"Через брак французького молока наші постачальники не можуть виконати замовлення на масло", - повідомили минулого тижня в супермаркеті "Інтермарш" у північному місті Руан, розташованому в північно-західній частині Нормандії.

У супермаркеті "Super U" в центрі Парижа одна з найпопулярніших марок масла - солоного сорту з західного регіону Бретані - зникла.

ЗМІ також повідомляють про суперечку між виробниками та дистриб'юторами, зокрема щодо питання роздрібної ціни, яка різко зросла з появою дефіциту.

Відзначається, що у зв'язку із дефіцитом також зросла ціна на французькі круасани. Пекарі відмовляються заміняти масло дешевим маргарином при випічці.

"Ми не можемо змінити рецепт. Це було б непрофесійно", - сказав Хосе Піреш, менеджер пекарні в окрузі Монторгейль, центральний Париж.

У вівторок у Франції фотографія підсмаженого багета, змащеного вершковим маслом, стала вірусною у соцмережах.

Фото було частиною оголошення, розміщеного на найпопулярнішій веб-сторінці з оголошень Le Bon Coin.

Багет, покритий маслом, відомий як "tartine" по-французьки, був виставлений на продаж за 5 євро.

 
 

Інші користувачі соцмереж також почали розміщувати оголошення про продаж масла, щоб "підзаробити" кілька євро.

Нагадаємо, ще наприкінці серпня європейські виробники молочної продукції попередили, що до кінця року ЄС може зітнутися з кризою постачання масла, оскільки зміни вимог та диспропорції на ринку призводять до підвищення цін.

Очікуваний дефіцит на ринку ЄС до кінця року досягне 60 тисяч тонн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.