Угорщина може зашкодити євроінтеграційним прагненням України - віце-прем’єр

Середа, 25 жовтня 2017, 14:16

Угорщина може зашкодити євроінтеграційним прагненням України у зв’язку з ухваленим освітнім законом, однак Київ сподівається врегулювати конфлікт шляхом діалогу.

Про це під час брифінгу у середу заявила віце-прем’єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Ми будемо продовжувати діалог з усіма країнами Євросоюзу, які висловили свої застереження стосовно прийнятої редакції статті про мову в освітньому законі. Ми бачимо, що нам вдалося підписати меморандум про порозуміння між міністерствами освіти України і Польщі", - відзначила Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем’єр переконана, що шляхом діалогу дійти згоди вдасться і з іншими партнерами, зокрема, з Угорщиною, яка погрожує блокувати євроінтеграційні ініціативи України.  

"Угорщина як країна-член ЄС та країна-член НАТО має серйозну вагу для того, щоби мати можливість створювати перешкоди для українських євроінтеграційних чи євроатлантичних прагнень", - підкреслила Цинцадзе.

Вона висловила сподівання, що вирішити конфлікт допоможуть висновки Венеційської комісії, на розгляд якої було направлено освітній закон.

 "В рамках цього цивілізованого, ефективного обміну думок ми будемо продовжувати вести розмову як з угорцями, так і з іншими партнерами. Надіюся, колективно-об’єктивна оцінка ситуації допоможе нівелювати негативний настрій Угорщини", - резюмувала віце-прем’єр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.