Качинський може знову стати прем’єром Польщі – ЗМІ

Четвер, 26 жовтня 2017, 10:12

У випадку зміни уряду у Польщі найбільш вірогідним є повернення на посаду прем’єр-міністра лідера правлячої партії "Право та Справедливість" Ярослава Качинського.

Про це, посилаючись на джерела у керівництві "Права та Справедливість", пише Gazeta Wyborca.

Джерела видання оцінюють вірогідність того, що Качинський знову стане головою уряду, у 75%. При цьому газета цитує дані опитувань, за яким рівень підтримки чинного прем'єра Беати Шидло складає 58%.   

Також, за даними видання, вже вирішеним питанням є відставка міністра закордонних справ Вітольда Ващиковського.

Нагадаємо, два дні тому прем’єр Польщі Беата Шидло заявила, що за декілька днів оголосить про зміни у складі польського уряду.

"Ніхто з нас не прив’язаний до крісла… У всіх нас є свої ролі, і ми знаємо, що робити. Якщо обставини змінюються, тоді тактика також адаптується до цього", - зазначила польська прем’єрка.

Щодо своєї відставки Шидло підкреслила, що вперше чутки про це з’явилися через 100 днів роботи уряду, і потім регулярно виринали у пресі. Вона наголосила, що такі чутки "не служать ні Польщі, ні уряду, ні міністрам, які виконують свою роботу". 

Ярослав Качинський був прем’єр-міністром Польщі у 2006-2007 роках. У цей час президентом Польщі був його брат-близнюк Лех Качинський.

Наразі Ярослав Качинський є президентом правлячої партії "Право та Справедливість" та депутатом Сейму. Однак, неофіційно він вважається найвпливовішою людиною Польщі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.