Більшість українців підтримують вступ в ЄС і НАТО - опитування

інфографіка
Четвер, 26 жовтня 2017, 12:27

Більшість жителів України підтримують вступ України до Євросоюзу, і порівняно із травнем 2017 року готовність населення проголосувати за вступ до ЄС зросла.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Відповідаючи на запитання, як би ви проголосували на референдумі з питання вступу України до ЄС, 57% респондентів вказали, що проголосували б за вступ, 17% - проти, і решта 25% - не визначилися, або не брали би участі у голосуванні.

Тобто якби ті, хто не визначився, як голосувати, як зазвичай, не прийшли б на референдум, участь у голосуванні взяли би близько 75% усіх, хто має право голосувати та проживає на територіях, що контролюються владою України, і голоси розподілилися б таким чином: за вступ до ЄС - 77% голосів, проти - 23%.

натисніть для збільшення

Порівняно із початком року підтримка ідеї вступу України до ЄС серед населення продовжує зростати: якщо у лютому 2017 року за вступ до ЄС були готові проголосувати 49% населення, то у травні цього року - 53%, у вересні - 57%.

Частка противників приєднання до ЄС за цей період скоротилася із 28% до 17%. Можливою причиною збільшення готовності населення проголосувати за вступ до ЄС є запровадження безвізового режиму, що могло позитивно вплинути на ставлення і довіру до ЄС.

На референдумі щодо вступу до НАТО голоси розподілилися б таким чином: 62% - за вступ України до НАТО, 38% - проти. Порівняно із травнем цього року, частка людей, які готові проголосувати за вступ України до НАТО, трохи збільшилася.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.