Нідерланди дозволили не розсекречувати документи у справі МН-17

Четвер, 26 жовтня 2017, 15:31

Міністерство безпеки та юстиції Нідерландів може повністю не розсекречувати дані звітів з міністерських зустрічей щодо розслідування катастрофи малайзійського Боїнга рейсу МН-17.

Згідно з рішенням Державної ради Нідерландів, міністерство має "дотримуватися режиму конфіденційності", повідомляє RTL Nieuws.

Мова йде про 255 документів, деякі з них вже були оприлюднені раніше, але згодом публікацію решти документів зупинили. У лютому суд постановив, що міністерство повинне зробити звіти публічними.

Міністерство оскаржило рішення, зазначаючи, що оприлюднення документів може зашкодити конфіденційним консультаціям міністрів та відносинам з іншими країнами, а також перешкоджатиме вільному обміну думок між співробітниками. Державна рада погодилася з цією позицією.

Представники нідерландських ЗМІ, які власне скаржились на складнощі з отриманням інформації щодо катастрофи, вже висловили розчарування цим рішенням.

Нагадаємо, катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака прийшла до висновку, що лайнер був збитий ракетою, випущеною з ЗРК "Бук", доставленого з території Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.