Санкції проти РФ: США склали новий список компаній і організацій

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 07:15

Держдепартамент США передав Конгресу список компаній і організацій з розвідувального та оборонно-промислового сектора Росії, які підлягають санкціям.

Про це повідомила офіційний представник відомства Хізер Науерт на брифінгу у Вашингтоні.

"В даний час департамент повідомив Конгресу, ключовим зацікавленим сторонам в промисловості США і нашим союзникам і партнерам нашого керівництва. Ми незабаром опублікуємо повний публічний перелік на нашому сайті. У мене немає більше подробиць, щоб надати вам прямо зараз, тому що переговори все ще тривають між Конгресом, союзниками по промисловості, а також партнерами", - сказала Науерт.

Видання The New York Times опублікувало список компаній і організацій, проти яких, імовірно, введуть санкції.

У списку вказані 33 російських підприємства, серед яких Рособоронекспорт, Ростех, Алмаз-Антей, Калашников, МіГ, Сухой, Туполєв і інші.

У список включені Федеральна служба безпеки (ФСБ), Головне розвідувальне управління (ГРУ) і Служба зовнішньої розвідки (СЗР) РФ.

Нагадаємо, 2 серпня президент США Дональд Трамп підписав закон про введення нових санкцій проти Росії, Ірану і Північної Кореї. Список фізичних і юридичних осіб, що потрапляють під санкції, повинен був бути оприлюднений до 1 жовтня, проте цього досі не сталося.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.