Євродепутати відвідають Мальту для розслідування відмивання грошей і корупції

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 09:59

Делегація депутатів Європарламенту вирушить на Мальту для розслідування корупції, відмивання грошей в країні та порушення верховенства права.

Таке рішення у четвер ухвалили лідери Європейського парламенту, повідомляє Politico.

Рішення про направлення делегації депутатів Європарламенту на Мальту підтримали лідери більшості політичних груп. Група "Соціалісти і демократи" (S&D), яка включає правлячу Лейбористську партію Мальти, проголосувала проти цієї пропозиції.

В середині листопада депутати Європарламенту також обговорять ситуацію на Мальті в Страсбурзі, таким чином вже втретє в цьому році найменша країна-член ЄС стане предметом дискусій в парламенті.

Таке рішення євро депутати схвалили після вбивства журналістки Дафне Каруани Галісії, яка загинула в результаті вибуху автомобіля на початку цього місяця. Каруана Галісія розслідувала випадки корупції в уряді.

Гі Вергофстадт, лідер Альянсу лібералів і демократів за Європу повідомив у Twitter, що сини загиблої журналістки описали "шокуючу" інформацію на Мальті. "Корупція, схоже, широко поширена і стала прибутковою бізнес-моделлю", - сказав він.

Представник мальтійського уряду заявив, що "уряд Мальти недвозначно спростовує такі заяви і з нетерпінням чекає місії, з тим, щоб вона дійсно оцінила ситуацію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.