Прем’єр Іспанії попросив Сенат призупинити автономію Каталонії

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 11:34

Прем’єр Іспанії Маріано Рахой у своєму виступі в Сенаті Іспанії попросив сенаторів підтримати активацію статті 155 Конституції Іспанії, яка передбачає введення прямого управління в Каталонії.

Про це повідомляє іспанське видання El Pais, яке веде трансляцію ключового засідання Сенату, на якому статтю має бути схвалено. 

Рахой відзначив, що статтю 155 буде застосовано вперше з 1978 року, однак це необхідно зробити з огляду на "винятковість ситуації".

Прем’єр Іспанії нагадав, що влада Каталонії багаторазово ігнорувала рішення Конституційного суду, схвалила незаконні закони для легалізації референдуму та провела незаконний плебісцит.

"Це все антидемократичні рішення, вони суперечать закону, нормальній поведінці в будь-якій демократичній країні та іспанським і європейським цінностям", - заявив прем’єр Іспанії.

Рахой звинуватив лідера Каталонії Карлеса Пучдемона у тому, що, попри неодноразові вимоги Мадрида, він так і не зумів пояснити, проголосив той незалежність республіки, чи ні.

На переконання Рахоя, застосування статті 155 – це єдиний легальний і демократичний механізм, що допоможе повернути законність у Каталонію.

Нагадаємо, у четвер ввечері лідер Каталонії Карлес Пучдемон виступив із зверненням, у якому виключив проведення в автономії дострокових виборів. При цьому у своєму виступі він не уточнив, чи буде автономія проголошувати незалежність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.