Греція викликала посла Іспанії через заяви щодо Каталонії

Понеділок, 30 жовтня 2017, 09:29

Греція викликала посла Іспанії в Афінах через його заяву про те, що грецький уряд не підтримував іспанську єдність.

Про це повідомляє Euractiv.

Посол Іспанії в Греції Енріке Вігера в інтерв’ю виданню Eleftheros Typos заявив, що він мав чіткі запевнення в підтримці іспанської єдності від консервативної опозиції Греції та від президента Прокопіса Павлопулоса, однак від прем'єр-міністра Алексіса Ципраса цього не було.

"Заяви з цього приводу з боку (грецького) уряду відсутні. Проте інші європейські уряди тепло підтримували територіальну цілісність Іспанії та позицію нашого уряду ", - сказав він.

МЗС Греції заявило, що посол намагався втручатися у внутрішню політику. "З несподіванкою ми відзначаємо коментарі, зроблені послом дружньої Іспанії, з публічною критикою грецького уряду", - зазначили в МЗС.

Греція через представника уряду заявила, що повністю підтримує територіальну цілісність та єдність Іспанії, а також будь-яку ініціативу щодо відновлення демократичного діалогу в рамках іспанської Конституції.

"Ми особливо стурбовані ситуацією в Іспанії і повторюємо, що Європа може розвиватися лише об’єднаною. Односторонні дії не можуть бути прийнятними", - йдеться у заяві представника уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.