Генпрокуратура Іспанії подала позови проти колишнього керівництва Каталонії

Понеділок, 30 жовтня 2017, 14:05

Генпрокурор Іспанії  Хосе Мануель Маса подав до Національного та Верховного суду два позови проти політиків, відповідальних за проголошення незалежності Каталонії 27 жовтня.

Про це повідомляє El Pais.

Каталонських політиків звинувачують у вчиненні заколоту, повстанні проти уряду, розкраданні державних коштів та інших подібних злочинах.

Серед звинувачених – колишній глава женералітату (уряду) Каталонії Карлес Пучдемон, відсторонений Мадридом, члени каталонського уряду та члени регіонального парламенту, які забезпечили проведення голосування за незалежність.

У позовах генпрокурор вимагає негайної появи появи політиків у суді для здійснення допиту і оцінки можливих запобіжних заходів щодо них.

У випадку їх неявки до суду Маса вимагає негайного арешту каталонських політиків.

Як повідомлялося, парламент Каталонії 27 жовтня проголосував за проголошення незалежності від Іспанії.

Сенат Іспанії у свою чергу проголосував за застосування статті 155 конституції Іспанії, яка призупиняє самоуправління в Каталонії.

Того ж дня прем'єр Іспанії розпустив парламент Каталонії та оголосив нові вибори.

Після повідомлення в офіційній газеті іспанського уряду, управління в Каталонії перейшло до уряду в Мадриді.  Зокрема, віце-прем’єра іспанського уряду Сораю Саенц де Сантамарія призначили тимчасовою очільницею женералітату (уряду) Каталонії замість відстороненого Карлеса Пучдемона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.