Колишній керівник кампанії Трампа здався владі США - ЗМІ

оновлено
Понеділок, 30 жовтня 2017, 14:37

Колишньому керівнику президентської кампанії Дональда Трампа, Полу Манафорту, висунули звинувачення у розслідуванні справи щодо можливого втручання РФ у вибори.

Про це повідомляє The New York Times із посилання на джерела.

Манафорту та його колишньому бізнес-партнеру Ріку Гейтсу в понеділок вранці наказали здатися федеральним органам США. Це перші звинувачення в рамках спеціального розслідування. Як саме звинувачення висунули проти Манафорта та Гейтса, поки точно невідомо.

Пізніше видання повідомило, що Манафорт сьогодні о 8:15 за місцевим часом прибув до офісу ФБР у Вашингтоні разом зі своїм адвокатом.

Гейтс є давнім протеже і партнером по бізнесу Манафорта. Його ім'я з'являється у документах, пов'язаних з компаніями, які фірма Манафорта створила на Кіпрі для отримання платежів від політиків та бізнесменів зі Східної Європи.

Манафорт перебуває під слідством за порушення податкового законодавства, відмивання грошей та таємне лобіювання. Він відкидає всі звинувачення.

Нагадаємо, у липні агенти ФБР провели обшук у будинку Манафорта на підставі ордеру, що дозволяє вилучати документи та інші матеріали.

Манафорт є однією з ключових фігур в розслідуванні втручання РФ в президентські вибори в США в минулому році.

У серпні 2016 року Трамп  прийняв відставку Манафорта. Це сталося, зокрема, після того, як українські правоохоронці підтвердили наявність його прізвища у документах, які, як припускається, описують багатомільйонні нелегальні виплати, які у 2007-2012 роках здійснювала Партія регіонів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.